Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το 1886 στο Λονδίνο, οι αδερφοί Franklin, Frederick & Albert, άρχισαν να δημιουργούν  πολύ γευστικά και αξιόλογα ποτά, συνδυάζοντας τα καλύτερα φυσικά συστατικά, δεχόμενοι αμερικάνικες επιρροές.

 

Πάνω από 130 χρόνια αργότερα, συνεχίζουμε, χρησιμοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, για να εξελίξουμε και να δημιουργήσουμε την σειρά premium soft drinks Franklin & Sons.  

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ FRANKLIN&SONS

1886– H Franklin & Brothers ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1886 από τους George, Albert και Frederic Franklin.

 

1890– Ήταν γνωστοί για την Ginger beer που παρασκευαζόταν στο σπίτι. Η συνταγή της ήταν μυστική. Τα μπουκάλια τους κατασκευάζονταν σε επιστρεφόμενο γυαλί, πέτρινα σκεύη και σιφόνια σόδας, μερικά από τα οποία υπάρχουν και σήμερα.

 

1898– Αφού οι αδερφοί που ίδρυσαν την επιχείρηση την εγκατέλειψαν, ο Frederick II την κράτησε ζωντανή και την μετονόμασε σε Franklin&Sons.

 

1910– Τα άλογά τους δεν χρησιμοποιήθηκαν μόνο για να πουλήσουν ποτά, αλλά βοήθησαν και στην τοπική πυροσβεστική, καθώς μέλη της οικογένειας εργάζονταν και ως πυροσβέστες.

 

1930– Εμπνευσμένη από Αμερικάνους που ταξίδευαν στο Λονδίνο, η Franklin&Sons εισήγαγε καινοτόμες γεύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

1935– Η εταιρεία άρχισε να επεκτείνεται με τις πωλήσεις μηλίτη, bulmers και coca cola. Ξεπέρασε όλους τους τοπικούς ανταγωνιστές της.

 

1955– Ο William Chapman (ο πρώτος εκτός οικογένειας) εντάχθηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος. Ο Frederick και ο James Franklin αποσύρθηκαν.

 

1960 – Συνεχίζοντας το μοτίβο ανάπτυξης, η οικογένεια Franklin αγοράζει περισσότερη γη και προσθέτει χώρο στάθμευσης στο εργοστάσιο, δεδομένου του αυξανόμενου αριθμού της ομάδας και της εισαγωγής αυτοκινήτων.

 

1989 – Μετά από μια πολύ επιτυχημένη επιχείρηση, δυστυχώς ο μύλος έπαψε να υπάρχει.

 

2015 – Το νέο μοντέρνο μπουκάλι Franklin & Sons σχεδιάστηκε με αγάπη και με κάποιες πινελιές στο αρχικό ανάγλυφο, επαναφέροντας το στη ζωή μετά από περισσότερα από 20 χρόνια.

 

2016 – Η Franklin & Sons κερδίζει 5 διάσημα βραβεία Great Taste σε όλη τη γκάμα ποτών.

 

2017 – Η Franklin & Sons κυκλοφορεί επώνυμα γυάλινα σκεύη, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς γυαλιού τζιν Copa. Λαμβάνει Great Taste Awards για 6 προϊόντα, που είναι το Wild Strawberry & Scottish Raspberry με Cracked Black Pepper, British Dandelion & Handpicked Burdock με Star Anise, το κλασικό Natural Indian Tonic Water, το Light Tonic Water, το Scottish Soda Water και το Sicilian Lemon Tonic Water. Όλα λαμβάνουν από 1 αστέρι το καθένα.

 

2018 – Το Natural Indian Tonic Water συνεχίζει να έχει εξαιρετική γεύση κερδίζοντας 2 αστέρια μαζί με το Wild Strawberry και το Scottish Raspberry. Το Natural Light Tonic Water και το British Dandelion & Handpicked Burdock κρατούν την υπέροχη γεύση τους με 1 αστέρι.

 

2019 – Η Franklin & Sons λανσάρει τη συλλογή tonic water «The Flavour».

 

2020 – Κερδίσαμε το βραβείο Great Taste Producer και συνεχίσαμε να λαμβάνουμε Great Taste Awards. Δύο αστέρια απονεμήθηκαν στο Rhubarb Tonic Water with Hibiscus και στο Rosemary Tonic Water with Black Olive. Η συλλογή μας συνέχισε να έχει υπέροχη γεύση, το ίδιο και τα κλασικά αναψυκτικά, όπως το Natural Light Tonic Water και το Pink Grapefruit Tonic Water with Pergamot, που λαμβάνουν από 1 αστέρι.

 

2021 – Συνεχίζουμε να είμαστε παραγωγοί του Great Taste, επειδή έχουμε κερδίσει με επιτυχία αστέρια τα τελευταία χρόνια.

 

Σήμερα – Περισσότερα από 130 χρόνια μετά το ταπεινό ξεκίνημά της, η κληρονομιά της Franklin & Sons γιορτάζεται με τη σειρά των tonic, soft drinks, sodas and cans μέχρι και σήμερα με μεγάλη επιτυχία.